Pages

Mar 1, 2014

Minggu Orentasi Berakhir Bila..


seminggu berakhir bila mesin dah balik umah .
mau taknye . dulu mase jaman budak budak cekolah kat asrama leh la rajin dan penjimatan duit maka terpaksa lah hari hari basuh baju dengan hati kentalnye . 

tapi kini tak lagi .
dok umah ade mesin basuh tak guna rugi sangat lah kan . 
campak pusing itu ni buh sabun tu ni .
dengan dua kelip mata siap la kan .

mesin basuh kami rosak .
pusing meter dia kejap je dia gerak .
pastu diam membatu sunyi sepi 

*krik krik 
bunyi katak gitu 

kami pakai mesin manual je .
air kecik tak leh pakai auto .
kang menunggu air penuh tak penuh penuh kain pon tak jalan .
udoh tak berbasuh tak berbaju la kami .
hahaha tak senonoh .

konon nye pandai la nak baiki mesin sendiri .
aku bukak skru tu sana sini .
tapi part last tu aku tak gheti nak bukak motor mesin tu .
fail !
anta kedai je lah .

sebab kalo ko pandai bukak yang part last tu ko jimat separuh harga .
elok empat poloh hengget modal ko jadi lapan poloh dua hengget dah . 

upah lettewww ! iyyeeewww !

hari hari basuh kain sendiri . sedih sungguh . mak aku adik penah dok asrama la .
ayah ? takpe kita hadiahkan ayah tolong basuhkan baju sebab ayah dah keluar cari rejeki kan. haa tak gitu kak bedah oi . 

eh dah tengahari .
nak masak .

kenape lame aku tak update .
nati aku bagitau .


1 comment:

  1. Hye, I'm a new blogger :) Salam perkenalan, Kalau tak keberatan jemput singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete

menari-nari jejari kawan-kawan si keli menari
jangan pening ayat atas tuh. komen je :)