Pages

Oct 16, 2013

Aku Keliru atau Budak Keliru





Alamak tersenget lak gambor
Haaa senget-senget la kepale korang 
Nak baring ke
Nak pusingkan laptop ke 
Dah pandai kan korang 

Aku tak pasti la budak ni terlebih yakin ke 
Atau aku yang lebih yakin mengajar 

Keliru aku 

Bila kita dah ajar beriye-riye tapi soalan senang camni leh salah semua 
Mau jugak kembang rambut dibuatnya 

Tapi kalau bagi kita senang bagi dia susah pon tak boleh jugak kan 
Mungkin dia keliru tu penggunaan kalimah haza dan hazihi 
 
*lap air mata meleleh*

Penggunaan haza dan hazihi aku dah ajor
Haza untuk muzakkar 
Lagi senang..takde huruf ta marbutoh di hujungnya 

Hazihi untuk muannas
Yang ada ta marbutoh kalimah hujung nya 

Contoh macam gambo atas tu 
Dia tebalik 
Yang haza untuk muannas
Hazihi untuk muzakkar 

Dah salah semua 
Sayang je duepoloh markah

Eh paham tak aku cakap ni 
Kalau korang tak paham 
Korang pon buat aku menangis 

Mencik mencik !




*lap hidung ngan baju*

12 comments:

  1. x fhm sgt..plis jgn nangis..hikhik
    rajin budak tu, penuhkan ruang kosong jwpn

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak. heee sheila tak paham juga. tapi awak jangan nangis lah. keep stronger, nak jadi pengajar kena banyak bersabar kan :)

    ReplyDelete
  3. awak ada komen kat blog saya kan ? sayaa minta maaf . saya ter-delete comment awak kat blog http://iniblogfatinhazirah.blogspot.com . maaf . sasya doakan awak masuk U oke ? insyaAllah rezeki awak ada cuma lambat sikit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.its oke la terdelte
      insyaallah amin

      Delete

menari-nari jejari kawan-kawan si keli menari
jangan pening ayat atas tuh. komen je :)