Pages

Oct 3, 2013

Pertama Selepas Berjaya


Yeayyy !
Berjaya tanpa mati !

Apa tanpa mati ?
Enjin tanpa mati la

Buat kali pertama aku cabar diri bawak kete sendiri
Kali pertama selepas dapat lesen
Tanpa enjin mati
Tanpa teman

Kalau orang kata apa nak bangga sangat dengan kejayaan hari ni
Aku bangga la
Bangga dengan diri sendiri
Sapa lagi nak banggakan kita melainkan sendiri

Ops harap jangan riak la
Ampun 

Puncanya nak ke sekolah tapi hujan lebat ya amat
Takkan la  nak bertayar dua kan
Tapi selama ni hujan memang tempuh je
Hari ni menggatai pulak
Oh ada hikmah hujan hari ni
Alhamdulillah

Pastu nak aku bawak ayah kata kena berteman sebelah
Cuma takde masa sesaje
Tadi paksa diri
Tadi pon keluar simpang mengaum la jugak
Elok je sampai sekolah mak call satu lorong boleh dengar ekzos aku
Hahaha

Mane tak mengaum
Ekzos gedabak
Nak lepaskan clutch minyak kena tinggi la pulak
Clutch pon dah nak abes lepas baru leh jalan
Ritu ayah tukar tali brek je
Clutch tak tukar lagi
Tunggu duit masyuk dulu lah

Komen pemanduan hari  ni ?
Belum biasa lagi dengan gear
Baru hari ni kan bawak
Bawak hari2 kompem terlajak ke Turki


Ish


Ayah kata pakai kereta ni dulu
Sementara kumpul duit nak beli baru
Ayah tanya mana nak kerja mana nak study mana nak kawen
Eh kawen ? Calon ada ?

Yang ye pon ayah sayang kereta dia yang satu ni
First keluaran Malaya lah katakan

Ayah kata
I lebiu Saga






10 comments:

  1. wahhh.... deno lagi la, tak tahu langsung

    ReplyDelete
  2. proton saga, adalah kereta pertamaku juga.. ayah kasi, pakai je la..

    ReplyDelete
  3. wah..berjaya...tahniah..hihi..kita patut bangga dgn keta pertama keluaran negara kita...sangat tahan lasak

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup
      saga yg lama first keluaran ni memang sangat2 lasak
      hehe

      Delete

menari-nari jejari kawan-kawan si keli menari
jangan pening ayat atas tuh. komen je :)