Pages

Oct 5, 2013

Amarah yang Berbaloi



http://3.bp.blogspot.com/-NBeEUYkKokA/UMR4WOva-DI/AAAAAAAAPm0/iLii3eDXy9I/s640/angry+birds+pajaros+furiosos+2.jpg

Sabtu
Amarah 
Berbaloi
Puas hati

Bila rasa marah
Semua tak kena

Marah aku kali ni takleh lawan angry bird

Masuk bilik air tak kena
Masuk jamban pon rasa tak kena
Rasa nak kena ?

Ha amik berus , sabun , clorox , pencuci semua
Menyental dinding-dinding
Berus lantai
Siling pon kau cuci
Cebok pon kau sental

Segala apa yang lalu depan mata
Nasib baik kucing lalu aku tak berus

Berjam jugak aku bertapa dalam tu
Dua bilik settle !

Dah penat
Perut aku pon rasa berbaloi
Dah kerja guna tenaga
Makan pon rasa lazat ya amat

Cara melepaskan kemarahan aku kali ni agak baik
Kalau tak baik ape aku buat ?
Baring tengah jalan ke ape ?
Tu bunuh nyawa namanya 

Lepas solat zohor sampai sekarang ni
Rasa tenang
Selalunya kalau rasa marah aku terus amik wudhu
Mesti lama dalam bilik air tu
Menangis puas-puas dengan air

Jadi
Gunakanlah rasa marah anda dengan sebaiknya
Atasi dengan sebaiknya

Marah tengah berdiri , duduk
Duduk tak mau jugak , gi la amek wudhu
Solat sunat
Mengaji ke , berzikir ke
Pastu baring , tidor
Insyallah

Aku dah rasa berbaloi
Anda bagaimana ?
Hehehe


8 comments:

  1. Sabar itu separuh dari iman....tapi kita ini manusia biasakan...tak dapat lagi dari marah.....

    Bila marah cuci bilik air?....Nice idea...PokCik nak Try lah nantI.....

    ReplyDelete
  2. jaa pulak kalo nak marah suka menyendiri... kena rilex dlm bilik melayan perasan... hihihi... kalo sedih lak, suka nangis lam bilik.... kekeke...

    ReplyDelete

menari-nari jejari kawan-kawan si keli menari
jangan pening ayat atas tuh. komen je :)