Pages

Oct 21, 2013

Ragam Nombor


 




Tu tanda + kan 
Ada budak comel gi tolak 
Jadi   8-7 = 1 
Patut nye    8+7 = 15
 
 
 
 
Ni patut tolak 
Tapi tambah 
 
 
 

 

 
Eh tersenget gambo 
Tu nombor tebalik 
Patutnye empat dalam arab macam tiga tebalik 
 
 
 
 
 

 
Ni pon ada budak comel keliru 
Enam belas 
Tapi dia buat nombor arab dua belas
 
Aku buat ni bukan saja-saja nak malukan budak oke
Aku tak mention pon nama budak tu anak sape atau jiran sapa
 
Kan aku post sini kita leh sama-sama belajar nombor arab 
Tak banyak 
Sikit ye dak 
 
Dan ini menandakan aku ajar belum lagi berkesan seratus peratus
Bukan setakat seratus peratus
Lima poloh peratus pon belom tentu 
 
Huk huk 

8 comments:

  1. hehehe fening2 & maaf lambat terjah semula, kebusyan & kesihatan adik x mengizinkan lately !

    ReplyDelete
  2. hehehe seb baik bab2 nombor ni expert la juga... biasalah budak comel mmg gitu..

    ReplyDelete
  3. huhu.

    jgn kata murid ko. bab nombor jawi, aku pun kmpius...

    ReplyDelete
  4. jemput join my 1st GA. hadiah sumpah super duper ohsem. http://lienliedot.blogspot.com/2013/10/mondaylicious-giveaway-by-liendot-shimot_7.html

    ReplyDelete

menari-nari jejari kawan-kawan si keli menari
jangan pening ayat atas tuh. komen je :)